Pravila o privatnosti

TKO SMO
Mi smo Ewopharma d.o.o., član Grupe Ewopharma. Naša adresa je Zadarska 80, Zagreb, Hrvatska.

Naši podaci za kontakt su info@remove-this.ewopharma.hr. Telefon: +385 (0)1 6646 563. Kontakt našeg suradnika za zaštitu podataka je privacy@remove-this.ewopharma.hr.

ZAŠTO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
Osobni podaci su sve informacije kojima Vas se može identificirati. Ako imate ugovor s društvom Ewopharma d.o.o., od Vas osobne podatke prikupljamo kao rezultat tog ugovora.

Ako smo s Vama ranije poslovali ili ako mislimo da ćemo s vama poslovati, Vaše osobne podatke čuvat ćemo kao dio našeg popisa korisnika na temelju legitimnih interesa smatrajući da od nas očekujete da podatke čuvamo na taj način i da su naši interesi usklađeni.

Ako primite plaćanje ili drugu vrijednost od društva Ewopharma d.o.o., tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati ako za nas vrijede obveze izvješćivanja na temelju inicijativa za transparentnost u EU-u koje se odnose samo na zdravstvene radnike.

Vaše osobne podatke također ćemo možda prikupljati od neke treće osobe. Ta treća osoba trebala je postupati u skladu s propisima o zaštiti podataka prije nego što nam dostavi podatke. Ako smatrate da nije, molimo da nas kontaktirate.

Ako ste sudjelovali u ispitivanju mišljenja korisnika/nagradnim igrama ili anketama, pribavili smo Vašu privolu za čuvanje i obradu Vaših osobnih podataka.
 
Kao farmaceutska tvrtka imat ćemo osobne podatke u vezi s Vašim zdravljem ako prijavite nuspojavu, budući da se na nas primjenjuju propisi o farmakovigilanciji i vodimo sigurnosne profile proizvoda u cijeloj EU.

PRIJENOSI IZVAN DRUŠTVA EWOPHARMA d.o.o.
Postoji nekoliko slučajeva u kojima će Ewopharma d.o.o. morati prenijeti Vaše osobne podatke izvan društva Ewopharma d.o.o.

Ako Ewopharma d.o.o. ima ugovor s članom Europske federacije farmaceutske industrije i udruga (EFPIA), Ewopharma će možda za potrebe izvještavanja trebati prenositi osobne podatke koji se odnose na zdravstvene radnike koji su primili potporu u određenoj vrijednosti od nas. Vaša će privola dana na obrascu sadržavati više pojedinosti.

Ako se na društvo Ewopharma d.o.o. izravno primjenjuje obveza izvještavanja o prijenosima vrijednosti zdravstvenim radnicima, Ewopharma d.o.o. će Vaše podatke za izvještaje čuvati u skladu s primjenjivim propisima.
 
Ako se osobni podaci bilo koje vrste prenose izvan društva Ewopharma d.o.o., Ewopharma d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurala da su oni primjereno zaštićeni u skladu s primjenjivim propisima o privatnosti. Ako Ewopharma d.o.o. osobne podatke prenosi izvan EGP-a, osigurat će da su primatelji pokriveni odlukom o primjerenosti Europske komisije. To znači da će Vaši osobni podaci biti zaštićeni na istoj razini u toj državi kao što bi bili unutar EGP-a.

KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI PODATKE Ako osobne podatke od Vas prikupljamo na temelju Vaše privole, Vaši osobni podaci bit će čuvani samo tijekom razdoblja navedenog u privoli.   Ako su osobni podaci prikupljeni i čuvani za potrebe ugovora, čuvat ćemo ih samo tijekom trajanja ugovora ili tijekom drugog razdoblja navedenog u ugovoru.  

Za sve druge situacije, Vaši osobni podaci bit će čuvani samo toliko dugo koliko je potrebno u skladu s primjenjivim propisima, za razrješenje sporova ili u skladu sa strogim kriterijima razvijenim u okviru Grupinog Programa za zaštitu podataka. Za konkretne informacije molimo kontaktirajte info@ewopharma.hr ili privacy@ewopharma.hr.
 
VAŠA PRAVA
Imate pravo zatražiti kopiju svih Vaših osobnih podataka i potvrditi njihovu točnost ili zatražiti da budu ispravljeni.
Imate pravo zatražiti da Vaši osobni podaci budu izbrisani iz našeg sustava. Ako se osobni podaci čuvaju na temelju privole, privolu možete povući slanjem poruke e-pošte osobi za kontakt navedenoj u Vašem obrascu privole.
 
Imate pravo zatražiti ograničavanje obrade ili se potpuno usprotiviti obradi u određenim uvjetima.

Ti će zahtjevi biti ocijenjeni ovisno o okolnostima svakog pojedinog slučaja.
 
POSLJEDICE NEDAVANJA OSOBNIH PODATAKA
Ewopharma d.o.o. neće od Vas tražiti nikakve osobne podatke koji po njenu mišljenju nisu apsolutno potrebni. Stoga, ako odbijete dati podatke, možda nećemo moći surađivati s Vama. To ćemo rješavati ovisno o okolnostima svakog pojedinog slučaja.

POSJETITELJI NAŠE INTERNETSKE STRANICE
Kada netko posjeti www.ewopharma.hr koristimo se uslugama treće osobe, Google Analytics, za prikupljanje standardnih internetskih zapisa informacija i podataka o obrascima ponašanja posjetitelja. Osim približne lokacije (IP adrese), podaci koje Google Analytics prikuplja većinom su anonimni podaci o prometu poput informacija o pretraživaču, informacija o uređaju i jezika. Ne prikupljamo dodatne podatke, poput Vaše dobi, spola, interesa ili bankovnih podataka. Prikupljene podatke upotrebljavamo kako bismo dobili pregled o tome kako ljudi pristupaju i upotrebljavaju naše internetske stranice kako bismo poboljšali svoje usluge i korisnički doživljaj. Ne upotrebljavamo ih ni za kakve dodatne svrhe, poput profiliranja osoba koji pristupe našim internetskim stranicama.
 
Ako nas kontaktirate putem naših internetskih stranica, tim ćemo se podacima koristiti samo u svrhu odgovaranja na pitanja/pritužbe ili prijedloge koje pošaljete. Nakon rješavanja Vašeg upita, Vaši osobni podaci bit će uništeni.
 
SIGURNOST
Poduzimamo razumne korake za zaštitu Vaših osobnih podataka pomoću fizičkih i/ili elektroničkih sigurnosnih mjera primjerenih osjetljivosti osobnih podataka.
 
Iako primjenjujemo sigurnosne mjere, ne možemo jamčiti sigurnost bilo kojih podataka koje dostavite e-poštom ili preko interneta. Dostavu osobnih podataka putem takvih mreža obavljate na vlastiti rizik, budući da ni jedan prijenos putem interneta nikada nije 100% siguran ili bez greške. Trebali biste postupati s osobitom pažnjom prilikom odlučivanja koje ćete nam podatke poslati e-poštom ili objaviti na našim internetskim stranicama.
 
INTERNETSKE STRANICE TREĆIH OSOBA
Možete odabrati pristupiti određenim internetskim stranicama i uslugama trećih osoba putem naših internetskih stranica. Ewopharma nije odgovorna za pravila i postupke drugih internetskih stranica u vezi privatnosti. Za više informacija o njihovim pravilima o privatnosti trebate pretražiti njihove internetske stranice.
 
Imamo stranicu na Facebooku koja se odnosi na neke naše proizvode. Kada odlučite podijeliti informacije s Facebookom, na informacije koje podijelite primjenjivat će se njihova pravila o privatnosti. Ta stranica društvenih medija može također podijeliti informacije s nama i može na svojim stranicama objaviti informacije o Vašoj posjeti našim internetskim stranicama. Svoje postavke privatnosti možete promijeniti na Facebooku.

Ewopharma d.o.o. - upotreba kolačića
Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetske stranice koje posjetite postavljaju na Vaše računalo. Mnoge internetske stranice ih upotrebljavaju kako bi mogle funkcionirati ili funkcionirati učinkovitije, kao i da vlasnicima stranica daju informacije.

Kako mogu promijeniti svoje postavke u vezi kolačića?
Većina pretraživača interneta omogućavaju određenu kontrolu nad većinom kolačića putem postavki pretraživača. Kako biste saznali više o kolačićima, uključujući kako da vidite koji su kolačići postavljeni, kako da njima upravljate i kako da ih obrišete, posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.
 
Kako biste odabrali da Vas ni na kojim internetskim stranicama ne prati Google Analytics, posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

PRAVO PRIGOVORA
Ako smatrate da Vaša prava nismo poštivali na pošten ili primjeren način, imate pravo na prigovor nadzornom tijelu za zaštitu podataka.