Politika kolačića

POLITIKA KOLAČIĆA

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se može pohraniti na vašem računalu ili mobilnom uređaju i sadrži podatke vezane za web-stranicu koju posjetite. Može omogućiti web-stranici da "pamti" vaše radnje ili preferencije tijekom određenog vremenskog razdoblja, ili može sadržavati podatke vezane za funkciju ili isporuku web-stranice. Kolačiće može postaviti vlasnik web-stranice ili u nekim slučajevima treće strane kojima vlasnik web-stranice omogućuje prezentiranje drugih informacija, pokretanje sadržaja ili pružanje drugih funkcija, poput analitike.

Dodatne informacije o kolačićima mogu se pronaći na: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

KOJA SE VRSTA KOLAČIĆA KORISTI NA OVOJ STRANICI?

Koristimo bitne kolačiće i nebitne kolačiće i kolačiće trećih strana.

Bitni kolačići - zakon kaže da možemo pohraniti kolačiće na vaš uređaj ako su strogo potrebni za rad ove web-stranice, na primjer za omogućavanje osnovnih funkcija poput navigacije po stranici i sigurnosnih značajki web-stranice. Ovi su kolačići uvijek aktivni jer su potrebni za funkcioniranje web-stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Možete postaviti preglednik da vas blokira ili upozorava na ove kolačiće, ali neki dijelovi web-stranice tada neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve podatke koji otkrivaju identitet. Pojedinosti o bitnim kolačićima koji se koriste na ovoj web-stranici navedene su u Postavkama kolačića.

Nebitni kolačići - uključuju analitičke kolačiće (koji bi nam omogućili da prepoznamo i prebrojimo broj posjetitelja web-stranice i / ili da vidimo kako se posjetitelji kreću po web-stranici i koje su stranice najpopularnije). Pojedinosti o nebitnim kolačićima koji se koriste na ovoj web-stranici navedene su u odjeljku Postavke kolačića. Potreban nam je vaš pristanak za postavljanje nebitnih kolačića na vaš uređaj.

Kolačići trećih strana - jesu kolačići koje na vašem uređaju postavlja netko drugi osim nas u svrhe kao što su prikupljanje podataka o ponašanju korisnika, demografskim podacima ili zaprilagođavanje marketinških ilioglasnihporuka na temelju vašeg pregledavanja interneta. Pojedinosti o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovoj web-stranici navedene su u odjeljku Postavke kolačića. Trebamo vaš pristanak za postavljanje kolačića trećih strana na vaš uređaj.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

Ako odaberete Prihvati sve kolačiće, svi nebitni kolačići i kolačići trećih strana bit će stavljeni na vaš uređaj. Učinkovito nam dajete svoj pristanak za postavljanje svih nebitnih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj.

Alternativno, u okviru Postavke kolačića možete odabrati pristanak (ili ne) na postavljanje nebitnih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj. Rad ključnih kolačića ne može se onemogućiti u postavkama kolačića.

U bilo kojem trenutku možete odabrati odabir Prihvati sve kolačiće ili izmijeniti svoj pristanak za upotrebu nebitnih kolačića u odjeljku Postavke kolačića.

Također možete blokirati kolačiće aktiviranjem postavke u svom pregledniku koja vam omogućuje da odbijete postavljanje svih ili nekih kolačića. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole pa vam u nastavku donosimo veze do uputa popularnih proizvođača o tome kako to možete učiniti. Općenito, vaš preglednik ponudit će vam izbor da u svakom trenutku prihvatite, odbijete ili izbrišete kolačiće, ili one od pružatelja usluga koje vlasnici web-stranica koriste ("kolačići trećih strana"), ili one s određenih web-stranica.

Ova Politika kolačića dio je naših cjelokupnih Pravila o privatnosti.